Biotechnologie

Werken in de biotechnologie

Enzymen, bacteriën, schimmels en gisten: waar andere mensen de kriebels van krijgen, zie jij potentieel. Want als biotechnoloog gebruik jij levende organismen op eeuwenoude én gloednieuwe manieren. Zonder gist, geen bier. En zonder schimmels geen antibiotica. Met welke biologische processen breng jij leven in de brouwerij?
 

Ontdek onze vacatures

Jouw levendige job in de biotechnologie

Elk aspect van de biotechnologie zit vol leven. Je bedenkt nieuwe toepassingen in de R&D-afdeling van een voedingsbedrijf. Je controleert biochemische processen in de textielindustrie. En in de farma leg je bio-innovatie onder de microscoop. Of ligt jouw expertise nog ergens anders?

Naar alle biotechnologie vacatures >

Biotechnologie: innovatie op microniveau

Een masterdiploma in de biochemie of biotechnologie is meestal het uitgangspunt voor een job als biotechnoloog. Je diploma is een springplank naar een job als onderzoeker in het labo of als QA/QC-controleur in de productie.

Heb je een bachelordiploma in de agro- en biotechnologie op zak met afstudeerrichting biotechnologie of voedingstechnologie? Dan komt jouw kennis bijvoorbeeld van pas bij de productie van voeding voor mens en dier, of bij de ontwikkeling van biobrandstoffen of milieubeheer.
 

Spitstechnologie in de voeding, landbouw of industrie

Kleine organismen spelen een grote rol in allerlei processen. Werken in de biotechnologie valt ruwweg uiteen in drie groepen:

  • Enzymen, bacteriën en schimmels werken als kleine fabriekjes in heel wat industriële takken. In de voedingsindustrie gebruik jij ze als smaakmaker of bewaarmiddel. En ook in andere productieprocessen bedenk je nieuwe toepassingen voor biotechnologie, bijvoorbeeld om papier te bleken of bij de productie van biomassa-energie.
  • In de geneeskunde en farmaceutische industrie maak jij mee het verschil in het leven van patiënten. Je verdiept je in innovatieve geneesmiddelen en behandelingen met behulp van biotechnologie. Je zoomt zelfs in tot op de kern van elk organisme: het DNA.
  • Ook in de landbouw zet de biotechnologie grote stappen vooruit. Bescherm jij straks gewassen met biotechnologische middelen in plaats van vervuilende pesticiden?

Wat drijft jou?

Doe je verhaal

Solliciteren via Whoohoo

  • Onze recruiters denken in mogelijkheden
  • We helpen jou met kennis van (technische) zaken
  • We begeleiden jou naar de ideale job
  • We blijven je ondersteunen eenmaal je aan de slag bent
  • We bieden je jobzekerheid

Biotoop voor jouw ambities

De biotech is een uitlaatklep voor je nauwkeurigheid én je nieuwsgierigheid. Via Whoohoo kom je terecht bij bedrijven in sectoren zoals voeding, farma, afvalverwerking of agro. Nog niet zeker waar je thuishoort? Onze recruiters vinden de perfecte biotoop voor jouw ambities.
 

Naar alle vacatures in de biotechnologie >

Denken in mogelijkheden

Onze recruiters denken in mogelijkheden. Ze matchen jouw DNA met dat van de bedrijven die versterking zoeken. Zo zorgen we ervoor dat je de juiste job vindt in de biotechnologie. En dat je werk niet als werken, maar gewoon goed voelt. 

Kennis van (technische) zaken

We zijn bij Whoohoo trots dat onze recruiters hun domein door en door kennen. We praten met jou over biotechnologie op jouw niveau. Zo weet je zeker dat we jouw voorkeuren en ambities goed begrijpen. 

Begeleiding naar jouw ideale job

We luisteren aandachtig naar hoe jij jouw toekomst in de biotechnologie ziet. Met die informatie zoeken we voor jou de ultieme uitdaging, bij een bedrijf waar jij volledig kan opgaan in je passie voor techniek.  

Carrière in goede handen

Ook wanneer je je job hebt gevonden, willen we van jou horen. Lost je nieuwe uitdaging je verwachtingen in? Heb je nood aan extra opleiding? Wil je je focus verleggen? Wij zetten je loopbaan op scherp. 

Snelste weg naar jobzekerheid

Onze focus ligt op een carrière met perspectief op lange termijn. Ga je aan de slag via Project Sourcing of Flex? We bieden jou steeds de uitdaging die je zoekt in combinatie met werkzekerheid. 

Vind jouw droomjob in de biotechnologie >