Trainee PLC programmeur

JUL 05
Gent Flex Master / PHD
04.09.2019 100195982
Solliciteren

Over het bedrijf

Het bedrijf is een grote speler op de markt op vlak van prototypebouw voor de automotive, productie, logistieke en machinebouw sector. Ze behandelen naast de machinebouw ook volledig de automatisatieoplossing in combinatie met robotica. Het project wordt volledig op maat van de klant uitgerold. Ze zitten samen met de klant en gaan bij iedere project van een blanco blad vertrekken. Op deze manier wordt iedere situatie met een fris paar ogen bekeken en met ieder aspect rekening gehouden.


Binnen het bedrijf heerst er een vlakke structuur, goede sfeer en weinig verloop. Dit komt onder andere door de uitdagende en afwisselende projecten, maar ook door vrijdag samen een pintje te gaan drinken en regelmatig samen op uitstap te gaan. Ze zijn internationaal actief en hebben in België verschillende vestigingen. Door het internationaal karkater krijg je ook de mogelijkheid om internationaal reizen tot jouw takenpakket te rekenen. De frequentie kies jij ook helemaal zelf. 

Over de functie

Als trainee PLC programmeur leer jij ieder facet binnen het project kennen op vlak van automatisatie. Je leert om met verschillende programma’s te programmeren, waaronder Siemens Step 7, TIA portal, Wincc of Allen-Bradley. Dit doe je in combinatie met robotica programmatie.

Je zit samen met de projectleider, mechanical designers, electrical engineers en IT’ers om de verschillende aspecten van het project te gaan bespreken. Op deze manier worden ook de knelpunten, benodigdheden en planning op elkaar afgestemd. Je gaat de programmatie volledig gaan uitwerken, maar je voert ook verschillende testfases in het atelier uit. Op deze manier kan een kwalitatieve opstart naar de klant verzekerd worden. De betrokkenheid bij de opstart van het project is afhankelijk van jouw voorkeur. Bij moeilijkheden van de automatisatie moet je wel te hulp schieten, aangezien het jouw project is en jij het beste de moeilijkheden kan inschatten. Heb je eerder voorkeur om steeds bij de opstart aanwezig te zijn, is dit zeker ook mogelijk!

Het bedrijf houdt rekening met jouw voorkeuren en past dit toe op de interne mogelijkheden. Je gaat steeds een peter/meter toegewezen krijgen die jou de kneepjes van het vak leert. Hij gaat jouw technisch en persoonlijk gaan begeleiden. Je kan natuurlijk ook veel steun verwachten van jouw team en de projectleider! Op deze manier sta je er bij iedere stap in het project niet alleen voor!

Functie eisen

·        Allereerst ben jij ambitieus, leergierig en heb jij vooral heel veel goesting om jouw eerste job te starten!

·        Je studeert af in 2019 met een hoger technisch diploma elektromechanica of elektrotechniek

·        Een stage of thesis waarbij je reeds een automatisatieproject hebt uitgewerkt vormt een groot pluspunt

·        Je hebt een grote interesse in automatisatie en robotica  

·        Deze interesse trek je ook door naar de nieuwste technologieën en industrie 4.0

·        Je bent leergierig en staat open om verschillende aspecten te leren kennen!

·        Je bent helemaal WHOOHOO en je kijkt ernaar uit om iedere dag met heel veel plezier naar jouw werk te vertrekken! 

Solliciteren
Current job is not marked as favorite, click to favorite this job