Young graduate HVAC

Geplaatst op 12 november 2019

Gent Flex 0-2 jaar

Over de functie

Je bent al helemaal WHOOHOO van deze sector, maar weet je nog niet juist wat je hierin wil doen? Het bedrijf laat jou in aanraking komen met verschillende functies, zodat jij na 1 à 2 jaar perfect weet wat je het liefste doet en waar jij ook het sterkste in bent!

Trainee projectleider HVAC:

·        Calculator: als calculator ga je het dossier technisch en financieel gaan uitwerken. Jij bent verantwoordelijk voor de opmaak van de ontwerpen, uitvoeringsplannen, as-builtplan en principeschema’s. Daarvoor bereken je de warmteverliezen, dimensie van leidingen, luchtkanalen, materiaalgebruik, ventilatiedebieten,… Je maakt prijsoffertes op naar leveranciers en onderaannemers en volgt deze ook nauw op. 

·        Tekenaar: Je werkt de projecten uit in autocad, waarbij je ook de mogelijkheid krijgt om Revit aan te leren. Deze tekeningen werk je uit van concepttekening tot technische installaties. De materialen, componenten en dimensies ga jij bepalen. Je werkt daarbij nauw samen met de calculator. Jouw tekeningen hebben namelijk een sterke invloed op de berekeningen van de calculator.

·        Werkvoorbereiding: Je gaat de tekeningen van de tekenaar nakijken, alsook de berekeningen van de calculator. Op basis van de aanbevelingen van de calculator ga jij de bestellingen gaan plaatsen bij de leveranciers. Jij volgt nauw de bestellingen op en zorgt ervoor dat deze op tijd op de werf aanwezig zijn. Je gaat ook de kwaliteit van de geleverde goederen gaan nakijken en je bent nauw betrokken bij de voortgang op de werf.

·        Werfleider: Hierbij gaat het hands-on aspect veel meer naar boven komen. Je leert van de ervaren techniekers en durft zelf jouw handen op de mouwen te steken om dit ook zelf in de vingers te krijgen. Als werfleider ben jij verantwoordelijk voor de volledige coördinatie op de werf. Dit houdt de dagelijkse coördinatie in op technisch en organisatorisch vlak. Je staat in voor kwaliteit, veiligheid en rendement. 

Heb je zin om meer te weten over een specifieke tak binnen dit trainee-programma of zie je jezelf iedere functie wel doen? Alles kan! Het trainee-programma wordt op jouw maat in elkaar gestoken!

Binnen dit programma krijg je ook de keuze of je naar de algemene HVAC, elektriciteit, aansturing van HVAC of gebouwbeheersystemen wil gaan. 


Functie eisen

Wie ben jij?

·        Allereerst ben jij ambitieus, leergierig en heb jij vooral heel veel goesting om jouw eerste job te starten!

·        Je bent net afgestudeerd met een hoger technisch diploma bouwkunde / elektromechanica / klimatisatie / energietechnologie / energiemanagement / elektrotechniek

·        Je bent leergierig en staat open om verschillende aspecten te leren kennen!

·        Je hebt een sterke interesse in HVAC en (hernieuwbare) energie

·        Je bent helemaal WHOOHOO en je kijkt ernaar uit om iedere dag met heel veel plezier naar jouw werk te vertrekken! 


Over het bedrijf

Met een passie voor HVAC en hernieuwbare energie, leer jij iedere functie kennen binnen deze uitdagende en opkomende sector! Wat houdt dit juist in? HVAC betekent heating, ventillation en airconditioning. Je komt dus in contact met stook- en verwarmingsketels, luchtkanalen, luchtbehandeling, ventilatie en koeling. Dit wordt breder getrokken naar de hernieuwbare energietechnieken, zoals warmtepompen, warmtekrachtkoppelingen, zonneboilers, zonnepanelen, … De energie-efficiëntie binnen het gebouw komt ook aan bod door de gebouwbeheersystemen. Heel veel technieken dus om te leren kennen!

Het bedrijf is een grote speler op vlak van totaalprojecten voor HVAC, elektriciteit en automatisatie. Zowel renovatie als nieuwbouwprojecten voltooien ze kwalitatief en binnen de gestelde deadlines. Ze behandelen voornamelijk ziekenhuizen, rusthuizen, grotere kantoorgebouwen … Als grote speler op de markt, hanteren ze ook een goede interne structuur en geniet je van de voordelen typerend aan een groot bedrijf. Door de indeling in kleinere business units, kan je je hier steeds aan een familiale en goedlachse sfeer verwachten. Je kan hun vestiging verspreid over Oost- en West-Vlaanderen terugvinden. De voorkeur wordt gegeven aan interne doorgroeimogelijkheden (zowel verticaal als horizontaal). Jaarlijks kan jij je dan ook aan een evaluatiegesprek verwachten. Deze persoonlijke aanpak combineren ze dan ook met een aantrekkelijk verloningspakket, aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering en een wagen met tankkaart. 


Flex

Binnen onze afdeling Whoohoo Flex bieden wij verschillende kansen voor professionals zoals jij. Afhankelijk van jouw wensen en ambities helpen wij je carrière vooruit met het contract dat het best bij jou past. Meer weten over Flex?

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En zie jij werken bij Whoohoo als een volgende stap in je carrière? Solliciteer dan nu en kijk uit naar de job die het best bij jou past.

Solliciteren

Mocht je vragen hebben, stel ze aan mij

Sarah Vancampenhout

Sarah Vancampenhout

Recruiter

+32 (0) 483 668 876 sarah.​vancampenhout@​be.​whoohoo.​com