Sales engineer frigorist

  • regio Brussel
  • opleidingsniveau secundair onderwijs
  • type contract Flex
  • vestiging Brussel

Over de functie

- Je verwerft, onderhoudt en draagt zorg voor het uitbouwen van contacten met kleine en middelgrote installatiebureaus en adviesinstellingen.

- Je bezoekt (potentiële) klanten, verkoopt HVAC (Heating, Ventilation en AirConditioning) apparatuur, onderhandelt over voorwaarden, draagt zorgt voor het opstellen van offertes en contracten en ziet toe op de follow-up.

- Je treedt op als relatiebeheerder, geeft (technische) adviezen en informatie aan (potentiële) klanten of ziet er op toe dat dit door interne experts wordt gedaan.

- Je signaleert trends en ontwikkelingen en stemt deze af in het salesteam.

- Je bent en blijft op de hoogte van technische ontwikkelingen door het volgen van trainingen, het lezen van interne documentatie, overleg met de betreffende Product Manager en begeleidt binnendienst medewerkers in opleiding.

- Je draagt zorg voor het mede opzetten en uitvoeren van interne en externe trainingen/ presentaties.

Functie eisen

- Bachelor opleiding op technisch of commercieel gebied 

- Aanvullende opleiding in HVAC is een pluspunt

- Enige ervaring in een sales positie

- Kennis van beheer klant data bestanden, kennis MS-Office

- Communicatieve vaardigheden (contacten met klanten, het geven van trainingen en presentaties)

- Goede kennis van de Engelse, Nederlandse en Franse taal

- Belangrijke competenties zijn: klantfocus, aanpassingsvermogen, zakelijk inzicht, communicatievaardigheden, focus op resultaat, luisteren en teamwork

Over het bedrijf

Een uitdagende functie, zeer geschikt voor iemand (die vanuit een kleiner bedrijf) met één tot twee jaar verkoop ervaring die wil doorgroeien en ontwikkelen. Er wordt je in deze functie afwisseling en flexibiliteit geboden. Vanzelfsprekend betreft het een buitendienstfunctie, maar in het eerste jaar zal je op kantoor worden ingewerkt, startend met vier dagen per week binnen. Als Sales Engineer kom je te werken in een hecht team. Er heerst een gezellige sfeer, maar hard werken staat hoog in het vaandel. 

Levi Gooris

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden