BIM Coordinator

  • regio Brussel
  • opleidingsniveau bachelor
  • type contract Flex
  • vestiging Brussel

Over de functie

·        Tijdens de aanbestedingsfase sta je in voor de opmaak en analyse van het BIM-model. Je koppelt hieraan een planning en fasering.

·        Tijdens de werfvoorbereidingsfase faciliteer je de samenwerking van de verschillende disciplines (onderaannemers).

·        Je implementeert het BIM protocol op projectniveau (o.a. modelleerregels uiteenzetten, communicatiewijzen en frequentie bepalen, uitwisselingsprotocollen opstellen) en waakt over de kwaliteitscontrole en doet een detailcontrole van hoeveelheden.

·        Tijdens de uitvoeringsfase ben je verantwoordelijk voor de technische coördinatie van het model. Hiertoe verzamel je modellen, doet aan clash detectie, stelt oplossingen voor (in samenwerking met de werkvoorbereiders).

·        Je assisteert het werfteam inzake alle BIM-gerelateerde items (opvolgen van gerealiseerde hoeveelheden en het uitwerken van vorderingsstaten, data-verzameling inzake verrekeningen, opmaak BIM as-built, …).

Functie eisen

·        Je bent een analytisch, gedreven en communicatief persoon, die in staat is om anderen mee te krijgen in jouw ideeën over het inzetten van BIM.

·        Jij hebt bij voorkeur een bachelordiploma in een technische richting en kennis van de BIM-software.

·        Daarnaast heb je ervaring en inzicht in modelleren, een goede kennis van REVIT en tevens noties van andere BIM software.

·        Je bent in staat de modellen uit te wisselen en heb een goede kennis van coördinatie software (model-checker: Solibri en/of Navisworks). Kennis van het berekeningsprogramma VICO is een extra troef.

·        Kennis NL - FR

·        Aangezien je als BIM-specialist eerst in de virtuele wereld bouwt wat later in het echt wordt gerealiseerd, is kennis en ervaring in het bouwproces eveneens een pluspunt.

Over het bedrijf

Onze klant is een klasse 8 aannemer en specialist in de aanleg van sporen en de bijbehorende randwerkzaamheden, dit zowel voor spoor- en tramwegen als voor kraanbanen.

Onze klant maakt deel uit van een succesvolle internationale groep.

Ze zijn actief in heel België en werken mee aan de realisatie van diverse grote bouwprojecten.


·        Je komt terecht in een stabiel bedrijf waar collegialiteit en een no-nonsens cultuur centraal staan.

·        Wij bieden jou een aantrekkelijke verloning, een uitgebreid pakket extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

Jonathan Boeykens

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden