Process Engineer and Area Lead

  • opleidingsniveau master / phd
  • type contract Flex
  • vestiging Antwerpen

Over de functie

- Je bent lid van het plant operatie team (POT) die samen werkt met de Plant Manager en verantwoordelijk neemt voor de plant.
- Je hebt proces expertise van de plant, ondersteunt de proces veiligheid, innovatie en continue verbetering op vlak van productontwikkeling en proces technologie.
- Je neemt leiding in verbeteringsprojecten in samenwerking met het POT team, rekening houdend met energy efficiency verbeteringen.
- Je ondersteunt de plant bij proces modificaties en testruns voor nieuwe producten.
- Je ondersteunt de business bij de opmaak van business cases en verzekert een hoge kwaliteit van documentatie /presentatie.
- Verzekert dat zijn/haar team verantwoordelijkheid neemt voor de activiteiten omtrent verbeteringen (modificaties, projecten,…) startende van proces design (incl. proces veiligheid) tot een succesvolle opstart.
- Je waakt over de technische documentatie (studies, projecten, modificaties, ...)
- Je vervult een sleutelrol in de technische ontwikkeling van medewerkers.
- Je maakt deel uit van een team en werkt verder samen met externe contractors, die je aanstuurt in het kader van de verschillende projecten.

Als Area Lead stuur je het lokale team van de Technische Dienst (4 teamleden) aan en zorg voor een optimale en efficiënte verdeling van de werklast. Je coacht de technische ontwikkeling en groei van het TD team. Hiernaast geef je input aan business om tot een geconsolideerd business plan te komen en beheer je de budgetten.

Functie eisen

- Je hebt een diploma Burgerlijk ingenieur Scheidkunde of Chemie of een diploma als Industrieel Ingenieur (Bio)Chemie of Elektromechanica.
- Een grondige kennis van thermodynamica en fluid dynamica is een pluspunt.
- Je hebt minstens 8 jaar ervaring in production, process engineering of relevante project engineering.
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
- Je bent een leidinggevend persoon en organisatorisch sterk
- Je bent een sterke motivator voor het TD team
- Je bent sterk conceptueel en analytisch
- Je bent een communicatief en creatief iemand
- Je bent een echte problem solver

Over het bedrijf

Onze klant is een chemieconcern, gelegen in de Antwerpse haven. Het is een bedrijf met internationale mogelijkheden en biedt een functie met impact en doorgroeimogelijkheden in een jong, dynamisch en mensvriendelijk internationaal bedrijf.

Korneel Van Nueten

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden