Onderhoudstechnieker productiemachines

  • opleidingsniveau secundair onderwijs
  • type contract Flex
  • vestiging Antwerpen

Over de functie

Heb jij ervaring met preventief en curatief onderhoud? behaalde jij bovendien je bachelor in een technische richting? Whoohoo!

Voor onze klant, gelegen in de provincie Limburg, ben ik op zoek naar een Onderhoudstechnieker. Onze klant houdt zich bezig met klantspecifieke ontwikkeling en productie van enkelvoudige en samengestelde kunst- en rubbercomponenten.

Samen met 8 collega’s, ben je verantwoordelijk voor het preventief en curatief onderhoud van de productiemachines (spuitgietmachines en andere diverse machines ter afwerking van de producten) , en heb je een rol in machine- en procesverbeteringen.

Wat zijn je verantwoordelijkheden als Onderhoudstechnieker?:

- Curatief onderhoud: je repareert en registreert machinestoringen zo snel mogelijk. De techniek is van elektrische , pneumatische ,mechanische, hydraulische of programmatechnische aard. Je analyseert de fouten en komt zo snel mogelijk met een efficiënte oplossing. Je neemt ook jouw deel op van de wachtdiensten.
-Preventief onderhoud: je zorgt voor optimaal betrouwbare machines met een zo min mogelijk verbruik van vervangonderdelen. Je vergelijkt instellingen en afstellingen en vervangt onderdelen die slijtage vertonen, en koppelt door indien het onderhoudsschema moet aangepast worden.
- Kwaliteit en output van de machines verbeteren: in samenwerking met collega’s en manager, doe je voorstellen i.v.m. eventuele aanpassingen of verbeteringen aan machines en processen. Je maakt bij het uitvoeren van verbeteringen aan machines al of niet gebruik van verspanende machines. Je maakt nieuwe machines productieklaar, voert verbeteringen uit en past programma’s aan.
- Informatie doorgeven aan collega’s en actueel houden van documentatie en schema’s: kennis- en informatiedoorstroming is belangrijk, dus je zorgt voor goede communicatie met collega’s technici, helpt met de technische begeleiding van operators en houdt documentatie en schema’s up-to-date. U werkt dus mee aan een goede ploegovergave.

Functie eisen

- Bachelor in een technische richting
- Grondige kennis van elektro-mechanica ,pneumatica , hydraulica en elektriciteit.
- Kennis van veiligheidsvoorschriften.
- Praktische kennis van verspaningsmachines :draaien , frezen ,slijpen en boren.
- Heeft noties van Engels en Duits.
- Orde en netheid is een tweede natuur. - Kunnen werken met PC(ingeven uren e.a.).

Aanbod:
- Een (voltijds) contract van onbepaalde duur.
- Een functie in een 3 ploegensysteem of (mogelijk) vaste nacht.
- Een boeiende en gevarieerde job met ruimte voor initiatief en een hoge graad van zelfstandigheid en creativiteit.
- Een dynamische en aangename werkomgeving die continu ontwikkelt en innoveert.
- Een competitief salaris aangevuld met extralegale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, ...).

Over het bedrijf

Onze klant is internationaal actief op het gebied van klantspecifieke ontwikkeling en productie van enkelvoudige en samengestelde kunststof- en rubbercomponenten. Ze hebben vestigingen en activiteiten in Nederland, België, Duitsland, Polen, India en de US. De 150 werknemers zijn verantwoordelijk voor de engineering en productie van kunststofonderdelen voor vooral Automotive toepassingen (brandstofpompen, ABS systemen, Airco,enz ...) en dit voor klanten wereldwijd. Ze produceren 7 dagen op 7.

Saskia Paeshuyse

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden