Customer Quality Engineer

  • opleidingsniveau bachelor
  • type contract Flex
  • vestiging Antwerpen

Over de functie

8D, FMEA, MSA, Pareto... Heb jij ervaring met deze kwaliteitstools en behaalde jij bovendien je bachelor in een technische richting! Whoohoo!

Als Customer Quality engineer ben je verantwoordelijk voor volgende zaken:

- Op het vlak van kwaliteit, ben je een belangrijke schakel in de communicatie met onze klanten. Je bent eigenaar van de externe klachtenafhandeling en retouren en gebruikt hiervoor de vereiste tools (8D, Ishikawa, 5x Why). Je stelt mee de kwaliteitscontracten met klanten op. Je betrekt in de organisatie de relevante actiehouders en zorgt ervoor dat onze klanten de juiste terugkoppeling krijgen over de genomen acties.

- Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de organisatie aangaande kwaliteits aspecten bij klanten (FMEA, definitie van het controle plan, afstemming van de visuele standaarden).

- Je helpt mee ons kwaliteitsborgingsysteem in stand houden: het uitvoeren van interne audits en het begeleiden van externe audits.

Je rapporteert aan de Managing Director. Samen met je 2 collega’s, ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van ons kwaliteitsbeleid naar klanten toe.


- Het beheren en verspreiden van performance indicatoren m.b.t. kwaliteit, doe je samen met je collega’s.

Functie eisen

- Je hebt minstens een diploma van Technische Bachelor, of gelijkwaardig door ervaring.
- Je werkt vlot met de gangbare Office paketten (in het bijzonder Excel) - Je hebt ervaring met statistische technieken: SPC, capability study,...
- Je hebt ervaring met de toepassing van kwaliteitstools (8D, FMEA, MSA, Pareto, ...) en kwaliteitssystemen
- Je staat in constant contact met onze klanten, die vooruitgang willen zien in het oplossen van hun klachten: dit vereist van jou een meer dan gemiddelde stressbestendigheid
- Je bent een initiatiefnemer die graag een bijdrage levert aan verbeteringen
-Je spreekt en schrijft goed Engels en kennis van Duits is een pluspunt.

Over het bedrijf

Onze klant is internationaal actief op het gebied van klantspecifieke ontwikkeling en productie van enkelvoudige en samengestelde kunststof- en rubbercomponenten. Ze hebben vestigingen en activiteiten in Nederland, België, Duitsland, Polen, India en de US. Je komt terecht in een dynamische werkomgeving die continu ontwikkelt en innoveert.

Saskia Paeshuyse

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden