Junior Toolengineer

  • opleidingsniveau bachelor
  • type contract Flex
  • vestiging Antwerpen

Over de functie

Behaalde jij je bachelor in elektromechanica en kan je vlot overweg met 2D/3D CAD, zodat je matrijzen kan ontwerpen? Whoohoo!
Als Junior Toolengineer ben je verantwoordelijk voor het wijzigingsbeheer en up to date houden van alle matrijsgerelateeerde documenten: CAD files matrijs (2D/3D), CAD files product (3D step) tekeningen spare parts, afnamechecklist, onderhoudsvoorschrift matrijs.
Je doet dit in overleg met de tool engineers, R&O afdeling en de externe matrijsleveranciers. Met de laatste stem je de overdracht van de matrijs CAD files en de correcte verwerking van alle matrijswijzigingen af.
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van reparatiebonnen* in samenspraak met de interne product ontwikkelaars. Je zorgt tevens voor de communicatie, opvolging en afmelding van deze reparatiebonnen met de matrijs leveranciers en de R&O afdeling. Bij dit laatste evalueer je telkens of er een update van de CAD files nodig is.
(* Reparatiebonnen: beschrijving van de aanpassingen die aan een matrijs dienen te gebeuren om deze productierijp te maken: oplossen issues, trimmen voor correcte maatvoering, wijzigingen,...)

Je werkt samen met 2 ervaren collega’s Tool (Matrijs) Engineers.

Functie eisen

- Hogere technische opleiding op minstens bachelor niveau of gelijkwaardig door ervaring (bachelor of master met mechanische, elektromechanische achtergrond)
-Je kan kan vlot overweg met 2D/3D CAD ontwerp (bij voorkeur Unigraphics) om matrijzen te ontwerpen, te beoordelen en aan te passen.
-Je kan je mondeling en schriftelijk vlot uitdrukken in het Nederlands. Kennis van Engels is een plus.

Over het bedrijf

Onze klant is internationaal actief op het gebied van klantspecifieke ontwikkeling en productie van enkelvoudige en samengestelde kunststof- en rubbercomponenten. Ze hebben vestigingen en activiteiten in Nederland, België, Duitsland, Polen, India en de US.
Je kan rekenen op een uitdagende job met ruimte voor initiatief, waar jouw bijdrage er echt toe doet.

Saskia Paeshuyse

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden