Formulation Scientist

Geplaatst op 18 november 2020

Gent Flex 2-4 jaar

Over de functie

Als Formulation Scientist sta je in voor het R&D van medicijnen.


Als Formulation Scientist houdt jouw takenpakket de volgende zaken in:

  1. Je staat voornamelijk in het labo. Dit zal 80-90% van jouw tijd vullen. Je biedt technische expertise en wetenschappelijk onderzoek aan ter ontwikkeling van de samenstelling. Vervolgens behandel je de voorbereiding en praktische uitwerking van deze samenstelling. Je zal ongeveer 5 tot 6 projecten tegelijkertijd behandelen. Je werkt samen met 2 andere formulation scientists.
  2. Je werkt de documentatie van de projecten verder uit. Dit houdt onder andere protocollen schrijven in. Dit doe je voor het analytisch labo. Op vlak van GMP ga je het labo gaan ondersteunen om de samenstelling op een hoger niveau te gaan produceren.
  3. Sporadisch ga je ook mee naar de klant om het vakjargon te vertalen naar klare begrijpbare taal. De klant vervolgens wetenschappelijk advies verlenen, maakt hier ook deel van uit. Dit zal ongeveer 10-20% van jouw tijd innemen.

Functie eisen

  • Doctoraat PHD Farmaceutische Technologie of Master industriële farmacie met ervaring in een labo-omgeving op vlak van formulatie
  • Passie voor de wetenschappelijke zijde: drug development en meerderheid van de tijd in een labo werken
  • Gedreven, communicatief en kunnen omgaan met druk
  • Flexibel om zowel in een R&D als GMP labo te werken
  • De geschreven en gesproken talen Nederlands en Engels machtig zijn


Flex

Binnen onze afdeling Whoohoo Flex bieden wij verschillende kansen voor professionals zoals jij. Afhankelijk van jouw wensen en ambities helpen wij je carrière vooruit met het contract dat het best bij jou past. Meer weten over Flex?

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? En zie jij werken bij Whoohoo als een volgende stap in je carrière? Solliciteer dan nu en kijk uit naar de job die het best bij jou past.

Solliciteren

Mocht je vragen hebben, stel ze aan mij

Sarah Vancampenhout

Sarah Vancampenhout

Recruiter

+32 (0) 483 668 876