BIM Coordinator

  • regio Brussel
  • opleidingsniveau bachelor
  • type contract Flex
  • Vesitiging Brussel

Over de functie

·        Tijdens de aanbestedingsfase sta je in voor de opmaak en analyse van het BIM-model. Je koppelt hieraan een planning en fasering.

·        Tijdens de werfvoorbereidingsfase faciliteer je de samenwerking van de verschillende disciplines (onderaannemers).

·        Je implementeert het BIM protocol op projectniveau (o.a. modelleerregels uiteenzetten, communicatiewijzen en frequentie bepalen, uitwisselingsprotocollen opstellen) en waakt over de kwaliteitscontrole en doet een detailcontrole van hoeveelheden.

·        Tijdens de uitvoeringsfase ben je verantwoordelijk voor de technische coördinatie van het model. Hiertoe verzamel je modellen, doet aan clash detectie, stelt oplossingen voor (in samenwerking met de werkvoorbereiders).

·        Je assisteert het werfteam inzake alle BIM-gerelateerde items (opvolgen van gerealiseerde hoeveelheden en het uitwerken van vorderingsstaten, data-verzameling inzake verrekeningen, opmaak BIM as-built, …).

Over het bedrijf

Onze klant is een klasse 8 aannemer en specialist in de aanleg van sporen en de bijbehorende randwerkzaamheden, dit zowel voor spoor- en tramwegen als voor kraanbanen.

Onze klant maakt deel uit van een succesvolle internationale groep.

Ze zijn actief in heel België en werken mee aan de realisatie van diverse grote bouwprojecten.


·        Je komt terecht in een stabiel bedrijf waar collegialiteit en een no-nonsens cultuur centraal staan.

·        Wij bieden jou een aantrekkelijke verloning, een uitgebreid pakket extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

Functie eisen

·        Je bent een analytisch, gedreven en communicatief persoon, die in staat is om anderen mee te krijgen in jouw ideeën over het inzetten van BIM.

·        Jij hebt bij voorkeur een bachelordiploma in een technische richting en kennis van de BIM-software.

·        Daarnaast heb je ervaring en inzicht in modelleren, een goede kennis van REVIT en tevens noties van andere BIM software.

·        Je bent in staat de modellen uit te wisselen en heb een goede kennis van coördinatie software (model-checker: Solibri en/of Navisworks). Kennis van het berekeningsprogramma VICO is een extra troef.

·        Kennis NL - FR

·        Aangezien je als BIM-specialist eerst in de virtuele wereld bouwt wat later in het echt wordt gerealiseerd, is kennis en ervaring in het bouwproces eveneens een pluspunt.

Jonathan Boeykens

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden