Bedrijfsingenieur

  • opleidingsniveau master / phd
  • type contract Flex

Over de functie

Je maakt deel uit van het Productie & Exploitatie management team.

Je superviseert en draagt de eindverantwoordelijkheid voor de goede werking van de technische onderhoudsdienst. Je volgt complexe technische problemen mee op, beoordeelt de techniciteit, formuleert mogelijke oplossingen en duidt prioriteiten aan. Je bekijkt welke onderhoudsactiviteiten intern uitgevoerd worden en welke best uitbesteed worden. Je onderhoudt daartoe actief contact met leveranciers, constructeurs en onderhoudsfirma’s.

Je neemt het initiatief om projectvoorstellen uit te werken met het oog op een verdere rendabilisering en optimalisering van het productie- en exploitatiegebeuren. Je zet de voorstellen uiteen en verdedigt ze ten aanzien van de interne stakeholders en neemt na goedkeuring de lead over het project in al haar aspecten en facetten tot en met de implementatiefase.

Je bent verantwoordelijk voor de netwerkconfiguratiestrategie. Je komt met haalbare, realistische en efficiënte oplossingen voor dataverzameling en –verwerking binnen het productie- en exploitatiegebeuren.

Je bewaakt de nutsvoorzieningen (o.a. koolzuur, stoom, gas, elektriciteit, water, …) en ondersteunt het management bij het aankopen van energie. Je ontwikkelt en onderhoudt binnen het ‘energie’ domein goede en relevante contacten met de bevoegde overheidsactoren.

Je houdt je kennis up to date en draagt deze actief over aan collega’s die je op een coachende en pragmatische wijze bijstaat in de uitvoering van hun werk en bij het omgaan met problemen en complexere situaties.

Over het bedrijf

Deze klant is een familiebrouwerij. Het is voor hen een bewuste keuze om geen deel uit te maken van een internationale groep.

Functie eisen

Je bent een Master in de Ingenieurswetenschappen, richting energie of werktuigkunde. Je kan terugblikken op een relevante professionele ervaring binnen de procesindustrie (min. 5 jaar), waarbij een ervaring in de voedingsindustrie een belangrijke meerwaarde vormt. Je kan een sterke technische kennis op vlak van automatisering en proces technologieën voorleggen. Je hebt een uitgesproken interesse en passie voor industriële IT en kijkt er naar uit om je kennis en ervaring hierin te verdiepen en aan te scherpen.

Je weet projectmatig te werken, kan verschillende projecten tegelijkertijd beheren en deinst niet terug voor het dragen van een financiële, budgettaire verantwoordelijkheid.

Je hebt en behoudt een brede kijk op het bedrijfsgebeuren, weet op niveau van strategie/visie te werken en kan vlot de vertaalslag maken van het abstracte/conceptuele naar concrete acties.

Je houdt van een open, transparante en to-the-point communicatie en werkt steeds vanuit een hands-on mentaliteit.

Je bent vlot drietalig (Nederlands, Frans en Engels) en beheerst bij voorkeur ook de Duitse taal.

Laure Busschot

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden