ENERGIECOORDINATOR

  • opleidingsniveau bachelor
  • type contract Flex

Over de functie

Als energiecoördinator ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van een energiebeleid en het ontwikkelen van maatregelen op het terrein energiebesparing.
Op basis van onderzoek en verkregen inzicht doe je voorstellen voor verbeteringen op het terrein van duurzaamheid, energiebesparing en de introductie van nieuwe energietechnieken. Daarnaast speel je een belangrijke rol bij het daadwerkelijk realiseren en bewaken van energiebesparende en duurzame maatregelen.

Over het bedrijf

Wereldwijd bestaan er grote verschillen in klimatologische omstandigheden, in grondkwaliteit en in de ziekten en plagen die de suikerbiet bedreigen. Op één locatie kunnen de omstandigheden jaar na jaar wijzigen, bijvoorbeeld ten gevolge van de klimaatverandering of door het opduiken van nieuwe ziektes.

Functie eisen

Je onderzoekt en adviseert over duurzaamheid en energiebesparing: je maakt voorstudies, formuleert voorstellen en evalueert ze op haalbaarheid.
Je voert een energie-audit uit en zorgt ervoor dat de nieuwe of aangepaste bestaande installaties voldoen aan de specifieke normen en wettelijke veiligheids- en kwaliteitseisen op het gebied van energiebeheer.
Je monitort, analyseert en rapporteert over de energiestromen.
Je werkt sensibiliseringscampagnes uit die de gebruikers moeten aanzetten actief mee te werken aan een rationeler energieverbruik.
Je adviseert over energiecontracten en assisteert bij de rapportering, de ramingen, de marktraadplegingen en de opstelling van budgeten.
Je volgt de subsidieregelingen op van de diverse overheden en stelt de nodige dossiers op en zorgt voor opvolging hiervan.
Je bent aanspreekpunt voor aannemers en studiebureaus in het kader van energiemaatregelen en duurzaamheidsinitiatieven en volgt hun werkzaamheden op
Samen met de preventieadviseur en milieucoördinator zorg je voor de opvolging van de milieuvergunningen.

Laure Busschot

Whoohoo gerelateerde jobs

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden